"Jeg er Norge"

Et kall til bønn for landet 

Hva er dette?

"Jeg er Norge" er en bønnemobilisering for Norge for en tid som denne.  

Vi opplever at det er høyst nødvendig med målrettet, spesifikk og felles bønn for landet vårt i denne tiden. Dette er et sted hvor vi kan samle oss, lytte inn fra Gud, og gi ut felles ord når vi opplever at Han taler og gir retning. 

Bli gjerne med i Facebook - gruppa "Jeg er Norge" for interaksjon. Der er det også rom for å dele det du kjenner på i og om bønnen. 

Registrer deg også nedenfor for å få innhold direkte tilsendt på mail. 

Jeg er Norge.

Hver og en av oss kan stå innfor Gud og identifisere oss med vårt folk - og be på vegne av landet vårt (slik Daniel gjorde for Israel i Daniel 9). 

Vi bruker setningen "Jeg er Norge" for å påminne og oppmuntre deg til at din bønn i identifikasjon med - og hjerte for Norge teller! 

 

Registrer deg her for å stå sammen med oss i bønn og søke Gud for en ny tid for landet!

Du vil da motta oppdateringer på e-poster med fokus og retning for bønn og innvielse gjennom perioden, samt invitasjoner til felles møtepunkter på Zoom.* 

Obs! Du kan helt fint være med i bønneaksjonen om du faster eller ikke. Les mer om faste ved å trykke her!

Bli også med i vår Facebook-gruppe! Inviter gjerne med dine venner som ber.

"JEG ER NORGE"

* Vi sender deg bare bønnerelatert e-post. 

Hvorfor nå? 

Nedenfor kan du lese og høre mer om hvorfor vi opplever at dette
er noe som skal gjøres nå.


 

 

 

 

Hvordan det hele startet 

Omtrent 50 nøkkelpersoner fra ulike kirkesamfunn og landsdeler var med som initiativtakere til en bønne- og fasteaksjon inn mot 17. mai 2024.

17. mai og pinse sammenfalt dette året: 2024 - når Norge også feirer 1000 år med kristenrett i landet.

Samtidig opplever vi at Norge er i en tilstand hvor det er et stort behov for å komme tilbake på Guds veier: på det grunnlaget Han har gitt oss for landet! Tilbake til røttene. Og det innebærer fornyelse!

Det opplevdes riktig og viktig å gå inn i en dyp renselsesprosess fram mot nasjonens fødselsdag - med håp og tro inn mot pinsen - Kirkens fødselsdag! 

Norge (17. mai) + Pinse (Ånd og ild) = det vi drømmer om! 

Vi opplever fortsatt at det trengs en intensjonell og samlet bønnefokusering, en mobilisering av hæren om du vil, det vil si av Guds folk i landet. 

Vi holder fast ved løftet i 2.Krøn.7: 14: 

"Hvis da dette folket som mitt navn er nevnt over, ydmyker seg og ber, søker meg og vender om fra sin onde ferd, så vil jeg høre i himmelen, tilgi folkets synder og lege deres land." 

Vi tror at når vi følger Guds veier og tar i bruk de redskap Han har gitt: som bønn, faste og omvendelse, så lar Gud det være virksomt, og kommer med sitt gjensvar. 

Ord fra noen av avsenderne

Mange kjenner på alvoret og nødvendigheten av å be for landet vårt i en tid som denne. 

Vi deler nedenfor noen innspill fra noen av avsenderne til dette initiativet. 

Mer som dette kommer daglig på e-post i tiden fram til 17.mai / pinse. 

Alarmen går!

Benedicte Mella, iamburning

Dette er et nødrop om tilstanden i landet vårt. La deg berøres og opprøres. Men mest av alt, la deg vekkes til handling.

En søndag i april

En søndag i april hadde jeg igjen vært i bønnenød for Norge. Den samme opplevelsen hadde vært der og «plaget meg» gjennom store deler av vinteren ... Et alvor og en hast. Jeg hadde i drømme hørt meg selv si «Dette folket er ikke klare for krig!» og sett at jeg plukket opp et eldgammelt horn og blåste i det. Hvilken krig, spør du kanskje. Og jeg vet ikke. Men en tydelig og gjentagende opplevelse av at «vi må ruste opp.»

Ingen alarm

Denne søndagen tenkte jeg, igjen, «Gud, hva kan jeg gjøre?» og la det fra meg så godt jeg kunne. Jeg gikk for å legge meg, men kikket først en siste gang på displayet på telefonen. «00:00. Ingen alarm. Soving.» Noe i meg skvatt til, og en protest steg opp: Nei! Hvis tiden er ute, eller tiden er her , så må det ikke være en mangel på alarm! Det må ikke være soving, hvis vi er ment å våke – og be!

Tilstanden i landet  

I et bilde så jeg kartet over Norge, og en ‘dør’ som kunne åpnes inn under overflaten av landet. Der kunne en se hvordan det egentlig stod til med oss som folk og land. Og tilstanden var kritisk. Det var mørkt og håpløst. Men jeg visste at i bønn, faste og omvendelse kunne vi gjøre noe med det.

Nød for hva?

Hva er denne kritiske tilstanden? Noe av det jeg har «sett» der inne, er så vondt at det er vanskelig å sette ord på. Men jeg skal gjøre det likevel, fordi vi trenger å forholde oss til det. Jeg gir deg to eksempler. Det første handler om kirkens tilstand. Jeg så Jesu kropp som et menneske med munnkurv. Det fantes et ønske om å forhindre oss i å åpne munnen og si sannheten. Og vi hadde gitt etter. Det var også en kamp om øynene våre. En stadig rullende «feed» som tok oppmerksomheten fra der den skulle være. Sammen med bildet kom en stemme jeg opplevde som Guds mest alvorlige: «Hvorfor har dere latt stemmen deres stilne? Hvorfor har dere skjult lyset deres?» Vi har sviktet vår oppgave som lys og salt i landet.

Det er våre barn

I et annet bilde så jeg barn som kledde av seg foran skjermen og sendte ut bildene. Jeg så barn som voldtok barn. Det var som Sodoma og Gomora, men skrekken og sannheten var at det var oss! Vårt eget land. Og så fikk jeg kjenne smerten som om det gjaldt mine egne barn. Det gjelder dine barn. Det er ditt folk! Jeg kan ikke forklare smerten jeg fikk kjenne på, men jeg tror Gud vil la oss få oppleve slike glimt av virkeligheten fra Hans ståsted. Slik at vi kan våkne – og be – en bønn som tilsvarer situasjonen.

Vi, ikke de

Dette er bare noe av tilstanden vår. Når vi innvier oss framfor Gud, så vil Han begynne med våre egne hjerter. Og gi oss innblikk i det Han ser i oss og i landet, slik at vi kan få be og omvende oss rett. Daniel stod i gapet for Israel når han ba: «Vi har syndet, handlet ille, gjort urett, vært trassige og veket bort fra dine bud og dommer.» Daniel 9:5. Han sa «vi,» ikke «de.» Og på samme måte kan vi identifisere oss med vårt folk og omvende oss - som nordmenn. Og tro at vi faktisk får være med å ‘rydde innsiden av landet.’

Alarmen må lyde

Noen dager etter denne nevnte søndagen, satte jeg meg ned foran PCen på kontoret til et zoom-møte. Den samme nøden og desperasjonen hadde kommet fram fra mange stemmer rundt om i landet. Rett før vi skulle møtes for å snakke mer om dette, hørte jeg et ord bli sagt i rommet hvor jeg satt alene. «Sa jeg det? Hvor kom det fra?» tenkte jeg. Jeg visste ikke en gang hva ordet betød og måtte Google det. «Clarion Call.» Jeg leste at en ‘clarion’ er et eldgammelt horn, som ble brukt til å varsle og gi klar beskjed om hvilken handling som var nødvendig. Jeg sperret øynene opp. Dette er et ‘clarion call!’ Alarmen må lyde!

Sammen med en rekke representanter for ulike bønnemiljøer i hele landet blåser vi derfor i basunen, og kaller til felles fokus på bønn og faste for nasjonen i en tid som denne. 

Våkn opp

Eirik N Helgøy
Bønn i Kristkirken Bergen

Et budskap fra Gud: 
"Lytt til ropet i min stemme. Jeg kaller dere til bønn og innvielse. Våkn opp, mitt folk. Ta på dere klærne. Ta på rustningen. For tidene skal forandre seg. Dag skal ikke lenger kjennes som dag. Det vil bli morgen, men dagen vil ikke reise seg som den pleier. Det som var trygt og fast vil ikke lenger være som en klippe. Når grunnvannet siver ut av leiren, vil ikke sanden bære vekten av huset. Da vil det bli synlig hvilke hus som er bygget på klippen, og hvem som har bygget på leire. Legg merke til hvilke regioner som er bygget på leire. Det skal være til tegn for dere i tiden som kommer. Tiden for å samle er kommet. For over 1000 år siden samlet jeg nasjonen. Tenk ikke at det var tilfeldigheter og grenser som flyttet hit og dit. Norge ble samlet ved min sterke hånd. Jeg ønsket denne nasjonen. Jeg har lagt mitt segl og merke på denne nasjonen. Nå er tiden kommet for å samle nasjonen igjen. Reis dere, min menighet. Samle dere. Rust dere. For dagen vil ikke lenger være som dagen har vært."

Ta det alvorlig

Marianne Eide
Vendepunkt, Fullt Potensial

Jeg gjenkjenner kallet til en spesiell og viktig tid i bønn og nød for land og folk.

Nylig ble jeg sterkt grepet av flere Bibelord som handler om et stort alvor og nødvendigheten av omvendelse:

"Rop av full hals, spar deg ikke! La stemmen runge som et horn! Fortell mitt folk om deres lovbrudd og Jakobs hus om deres synder."

- Jes.58:1

"Hornet til munnen! Som en ørn over Herrens hus! For de har brutt min pakt og syndet mot min lov." 

- Hosea 8.1: 

Vi må ta det på alvor. Vi må la hjertet gripes av nød. Vi må be Gud om å gi oss Sitt hjerte - for vi klarer ikke "bli grepet" av oss selv.

Derfor trenger vi å gi Gud plass ved å sette av tid, gå til side og søke Ham. Hver og en av oss, og sammen.

Alt skakes

Henriette Drangsland, Bønn i Imi-kirken Kollektivet

Jeg fikk et syn på den nasjonale bønnekonferansen i år. Jeg fikk ordet: «I will shake everything that can be shaken” (Jeg vil ryste alt som kan rystes). Kroppen ristet så jeg trodde den skulle gå av hengslene! Neste dag fikk jeg først opplevelse av at vi er i krig. Jeg kunne se som i et syn at rett utenfor låven var det full krig. Jeg så ungdommer som lå strødd i gatene og på rommene. De var skutt og drept, mange var veldig såret. Samtidig var det full lovsang inne i salen. En surrealistisk situasjon hvor jeg følte meg så opprørt i ånden! Jeg opplevde det som om de unge ble skutt med mobiltelefonen sine; som en krig om deres tanker, forståelse og hva som var rett og galt. Så tenkte jeg det var jo rart for de var jo døde og såret? Så fikk jeg en forståelse av at det var her det startet, så endte det med selvmord, drap osv. Jeg kjente på en sterk smerte og opplevde at vi måtte be inn i det. Vi ble en gjeng som ba og en slik nødsbønn kom over meg. Jeg opplevde det som om det ble født en armè gjennom bønnen. 

Hvem står bak initiativet?

 

Dette er et initiativ for og av enkeltpersoner ("vi er landet"). Representanter for initiativet er: 

 • John Malvin Eriksen, Returning to Jorsal, Bethel Bergen

 • Marianne Eide, Vendepunkt

 • Eirik N Helgøy, Bønn i Kristkirken 

 • Henriette Drangsland, Imi-kirken kollektivet 

 • Benedicte Mella, iamburning

 • Jon Steinar Kjøllesdal, Bønnetjenesten for Norge og Nasjonalt Bønneråd 
 • Nordisk bønnesenter Levanger, ved Andreas Fjellvang og Anita Thrana
 • Maren og Anders Skarpsno, Lovsangstjeneste og Nordisk bønnesenter Levanger
 • Ragnhild H. Aadland Høen, Styreleder i Venner av Selja klostergård og medlem i Den katolske kirke

 • Randi Anne Skårdal, Bønn for den norske kirke 

 • Daniel Tassone, Daglig leder i bønnehuset Day&Night 

 • Håvard og Karen Sand, House of His presence

 • Bergen i Brann, ved Bruce McKibben, Heidi Barmala, Julianne Lepsøe og Mathias Furnes

 • Grete Jarlesdatter Vangstad, Pastor i Bodø misjonskirke, leder Bønn for Bodø 

 • Sara og Ole Lepsøe, Bønnereisen, Vestlandet bønnehus, Sion Blomsterdalen 

 • Jørgen og Rebecca Deem, Kronstad bønnehus

 • Heidi Strømsmo, Vineyard Oslo 

 • Synne Husby, Hemsedal
 • Kaia Brun, Bergen Sentrum Bønnehus 
 • Anniken og Øyvind Hovset, Sjefsgården Levanger
 • Susann Ludvigsen, Bønn i Kristkirken Bergen 
 • Martin Wilvang, Kirkenes
 • Elida Drangsland, IMI-Kirken Kollektivet
 • Hanne Eliassen, Ungdom i Oppdrag og Nasjonalt bønneråd
 • Martine og Andreas Jørgensen, Ungdom i Oppdrag Norge 
 • Daniel Haddal, Bønn for alle og Kingdom Lifestyle
 • Øystein Hilleren, Voss bønehus og Vestlandet bønnehus
 • Marie Hognestad, lovsangsleder
 • Marianne Salte-Undag, Hommersåk bønnehus, Bønn for Rogaland

 • Bønnenettverket 24/7, Trondheim
 • Bjørn Olav Hansen, medstifter Nasjonalt Bønneråd og leder for baptistenes bønnenettverk
 • Haakon Georg Moe, Felleskristen Komité for 1000-årsjubiléet på Moster
 • Daniel Sæbjørnsen, Passion Åsane
 • Anne Christiansen, JesusKvinner

Registrer deg! 

Ikke registrert deg enda?

Bli med å stå sammen i bønn!

Få daglige bønne-mailer i 21 dager. 

Husk å også bli med i vår Facebook-gruppe.