2024/2 - Ta plass på vinnerlaget

Feb 21, 2024

Av Benedicte Mella

Fra høsten 2023 har det stått for meg: "Vi er i krig, og dette kommer til å vare."

Det gjelder ikke bare den selvsagte situasjonen av krig som viser seg i verden, men også på et åndelig plan - en krig som vi må se og være forberedt for. Dette er ikke tiden for å vente på at det skal 'gå over,' men i stedet tiden for å ruste opp og gi seg til oppdraget på liv og død. 

Jeg vil utdype ved å dele noen syner og drømmer jeg har hatt om dette. 

"Ikke klare for krig"

Over noen måneder har opplevelsen av at Guds folk må våkne, klargjøres og 'rustes opp' vært så sterk at jeg virkelig har kjempet med: Men hvordan? 

På nyåret drømte jeg at jeg sa: "Dette folket er ikke klare for krig!" 

Noen dager senere drømte jeg igjen, denne gangen sa jeg: "Nå begynner jeg å føle meg ulydig mot Gud" (fordi jeg ikke gjorde noe med det), men så gikk jeg bort og tok opp et gammelt, hvitt horn og blåste i det - for å varsle om fare, samle troppene og gjøre seg klar til kamp. 

Hesten og soldaten

For flere år siden hadde jeg et syn hvor jeg så jeg en hvit hest stående ved skogkanten. Hesten steilet og stampet utålmodig, som at den ville meg noe. I synet gikk jeg og satte meg på hesteryggen, og den la umiddelbart i vei i full galopp innover skogen.

Inne i skogen kom vi til et sted hvor en stor hær stod samlet. Jeg kunne se den nærmeste personen tydelig, som en representant for hele hæren. Det var en ung gutt. Han stod iført litt rustning og krigsutstyr, men det var ikke ordentlig festet på ham. Han visste ikke helt hvordan han skulle bruke det, eller hvordan han skulle bære det på best mulig måte.

Det var likevel noe annet jeg merket meg mest ved - nemlig blikket hans. Øynene til denne soldaten var preget av usikkerhet. Blikket flakket hit og dit. Det var som om han ikke visste sikkert hvorfor han var der. Han var på ingen måte overbevist om at kampen som ville komme var verdt det. Han hadde ingen fasthet og ikke noe mot - han var ikke klar for en kamp på liv og død.

Alt i meg ønsket å ri fram og tilbake foran denne hæren og gi dem en tale som kunne sette mot i dem, løfte blikket deres og gi perspektiv på hva dette handler om! 

Krigen mot Jesu kropp

Nå i februar skjedde det på 1 dags varsel at Gud sendte meg til Norge for å delta på Nasjonal Bønnekonferanse på Grimerud. (Hvordan det skjedde kan du blant annet lese i iamburning-klubben). 

Under et møte der, mens jeg ba over alt det jeg kjente på rundt et hastverk i å kalle sammen, oppruste og forberede for krig - så jeg et bilde.

Det var en person med munnkurv. Jeg forstod at det jeg så var deler av hvordan krigen står i disse dager. Personen var Jesu kropp, de troende, i landet vårt. Krigen stod blant annet om å lukke munnen vår: å hindre oss i å snakke ut, snakke sant, stå fram med ordene våre.

Videre forstod jeg at det også er krig om øynene våre: det foregår et forsøk i det åndelige på å okkupere Guds folks fokus med nyhets-feeden, sosiale medier og alt det som speiler denne verden - i stedet for at vi fritt løfter blikket på det himmelske og får Guds perspektiv.

Det stod også kamp om vår bevegelse; våre armer og bein.

Det er et forsøk på å kneble Kroppen, hindre oss i det perspektivet vi er kalt til å ha, og hindre oss i å bevege oss slik vi er ment. 

"Er Jeg verdt deres liv?"

Neste morgen mens jeg kjørte til konferansen, kom det jeg opplevde som et svært alvorlig ord fra Gud.

Han sa: 

"Hvorfor har dere holdt lyset deres skjult? 

Hvorfor har dere latt stemmen deres stilne? 

Dere er verdens lys og jordens salt - men dere har vært opptatt av å prøve å beskytte deres eget navn og rykte, mens Mitt navn har blitt kaste i søla og tråkket på. 

Dere har allerede tatt dette valget. Situasjonene har passert foran dere. Dere har valgt. Valget ligger ikke foran dere, men bak.

"Dere synger "Verdig er Guds Lam."

Men hvor verdig er Jeg for dere? 

Er Jeg verdt deres navn? 

Er Jeg verdt deres rykte? 

Er Jeg verdt deres liv? 

"Regn på kostnaden og gjør deres valg!" 

En sann kirke

Jeg opplevde videre at Gud kaller til omvendelse på et dypt plan, som ikke er lettvint og som ikke må resultere i null forandring.

Gud ser ikke etter et folk som bare er hellige innenfor de fire menighetens vegger.

Han ser etter de som seirer i denne verden "i kraft av Lammets blod og ved det ordet de vitnet,
og de hadde ikke livet så kjært at de ikke ville gå i døden" (Åp.12:11).

Vi er ikke en sann kirke - en seirende kirke - hvis vi stopper ved at vi er frelst på grunn av Jesus.

Vi er en sann og seirende kirke dersom vi også vitner om det (da må vi åpne munnen og bruke stemmen vår!) - og at vi ikke har livet vårt så kjært at vi ikke vil gå i døden (lide for det). 

Dersom vi beskytter vårt eget navn og rykte av frykt, så må vi omvende oss! Så må vi regne på kostnaden av å være en kristen, og ta et valgt. 

Mitt inntrykk er at tiden er rent ut, og vi har gjort våre valg. Men i sin nåde sier Gud fra til oss med alvor, så vi kan få sjansen til å vende om og gjøre det annerledes.

Jesus kommer snart tilbake. Så vi må handle nå. 

Vinnerlaget

Vær på vinnerlaget. Vær en del av den kristne kirken i verden i denne tiden.

Den seirende kirken i endetiden er en kirke som deler oppdrag med historiens sanne kirke: å være et lys og et vitne, med konsekvensene som måtte komme.

Det er ingen annen vei. Hva velger du og jeg? 

La oss bli med på vinnerlaget og ta vår plass i historien. 

Følg med! 

 Få med deg når det kommer noe nytt herfra. 

Ikke noe spam herfra altså.